Onze ranges

Vind jouw stijl

Vind je eigen stijl in onze nieuwste collectie.

Ontdek de natuurlijke schoonheid en diversiteit binnen onze verschillende parketvloeren die ontwikkeld zijn voor hedendaagse interieurtrends en styling.

Alle vloeren zijn behandeld met een hardwax olie afwerking om het hout te beschermen, de kleuren te versterken en het reinigingsproces te vereenvoudigen. Nadat de planken zijn vervaardigd, zijn ze onmiddellijk klaar voor gebruik. De hoogwaardige houten planken kunnen meteen door onze partner of de consument geplaatst worden, wat het een zeer gebruiksvriendelijke vloer maakt. Nadien hoeft de consument de vloerdelen niet meer te behandelen door de hoogwaardige kwaliteit. Silva Floors levert en garandeert kwaliteit.

De uitstraling en het uiterlijk van elke serie is onbetwistbaar en we staan in voor een ‘what you see, is what you get’-principe. Doordat elke serie haar eigen kenmerken en kleurtonen heeft, haalt Silva Floors het beste uit elke houtsoort naar boven. Daarom hanteren we onze eigen kleuringsprocessen om zo de kleuren van elke vloer te kunnen garanderen. Wanneer onze partners de stalen met een specifieke kleur tonen aan potentiële klanten, is dat precies hetgene we leveren. Vandaar, ‘what you see, is what you get’.

Elke vloer wordt geleverd met 15 jaar garantie (voor persoonlijk gebruik) of 10 jaar garantie (voor commercieel gebruik) en een fles parketzeep. Dit laatste om het belang van onderhoud te benadrukken aan potentiële klanten. Zo blijft de unieke Silva Floors uitstraling ook gegarandeerd.
Range 1

Natural and noble

Range 2

Rustic

Range 3

Oldwood

Range 4

Shelf inside/outside

Range 5

Retro

Range 1

Natural and Natural noble

Silva Floors creëerde deze vloer met een serene look en feel. De rustgevende sfeer wordt versterkt onder strijklicht wat een zeer warme uitstraling aan het interieur geeft.

De afmetingen van de houten planken zijn bewust groter om de rustige en serene sfeer te bekomen. Als pluspunt onderscheidt dit detail de houten planken van andere, meer gangbare vloeren die al op de markt zijn. De kleuren veranderen van licht naar donker, maar behouden hun matte, diepe tonen doordat Silva Floors natuurlijke droogprocessen hanteert.

Natural

White

N1.10

Invisible

N1.20

Smoky

N1.30

Gray

N1.40

Deep Brons

N1.50

Deep Brown

N1.60

Lava Black

N1.70

Natural Noble

Gold

NN10.10

Silver

NN10.20

Brons

NN10.30

Titanium

NN10.40

Range 2

Rustic

De benaming van deze vloer verraadt al meteen de uitgesproken kenmerken ervan.  De houten planken bevatten een rustieke, doch serene uitstraling en toont een rustige en verfijnde eiken-look. De mooie knopen tussen de houtstructuur zorgen voor extra dynamiek en diverse patronen. De verschillende kleurprocesses en de gekende techniek door de planken licht te borstelen zorgen voor verschillende tinten: eik met lichte, natuurlijke tinten tot diepe, intense kleuren. De subtiele afschuining aan de lange randen van het bord zorgt voor rust en kan van elk interieur een topper maken.

Consumenten kunnen binnen een breed assortiment kiezen om hun eigen smaak te bepalen: de afmetingen van de planken zijn immers in verschillende maten en in visgraat- of Hongaarse puntpatronen verkrijgbaar. De natuurlijke kleuren passen bij alle eigentijdse interieurstijlen. Dit parket is zeer veelzijdig en te combineren met zowel moderne als landelijke meubels en woonaccessoires.

Invisible

R2.10

Smoked

R2.20

Misty White

R2.30

Light Gray

R2.40

Rustic Gray

R2.50

Sand

R2.60

Chocolate

R2.70

Shadow

R2.80

Range 3

Oldwood

Oldwood Parket heeft letterlijk de uitstraling van oud hout gekregen. Hoewel de vloer stevig aanvoelt, is deze robuuste uitstraling heel gemakkelijk te behouden. Naast de mooie keuzes in verschillende lengtes, is deze serie ook in verschillende patronen te plaatsen zoals de populaire visgraat of een uniek Versailles vloerpatroon.

Elke zaagsnede en natuurlijke scheur vertellen een uniek verhaal. Deze speciale houtsoort is behandeld met natuurlijke verfprocessen. Hierdoor toont het prachtige kleurenpalet een koel oppervlakte terwijl de oliën, bleekvlekken en brandvlekken zichtbaar zijn. Door de unieke behandeling en uitgesproken kleurtinten onderscheidt deze vloertype zich van alle gelijkaardige soorten op de markt.

Oldwood

Invisible

O3.10

Smoked

O3.20

Gray

O3.30

Chocolate

O3.40

Shadow

O3.50

Black Night

O3.60

Oldwood Bleached

Sahara

OB30.10

Fresh Gray

OB30.20

Vintage

OB30.30

Brown

OB30.40

Gray

OB30.50

Deep Brown

OB30.60

Old Brown

OB30.70

Oldwood Flamed

Gray

OF30.10

Sparkle

OF30.20

Black

OF30.30

Range 4

Shelf Inside/Outside

Dit type parket is absoluut uniek en past daarom perfect in de filosofie van Silva Floors. De gebruikte vloerdelen met een lengte van 3 m en een breedte van 26 cm krijgen een plaatsvervangend gebruik in twee verschillende gebieden: ze creëren een 'plank buiten', een parket met organische ontwerpen en een 'plank binnen', een vloer zonder de organische vormen maar met zichtbare zaagsneden.

• Het Outside-assortiment geeft direct de originele look van de vloer weer. Elke plaat is op maat gemaakt met een precisie en stijl die kenmerkend is voor de filosofie van Silva Floors. De toplaag van de plank wordt na een zorgvuldig zaagproces volledig gestript. Nadien wordt deze 5/6 mm massief eiken plank zorgvuldig en vakkundig in elkaar gezet met hoogwaardig multiplex. We krijgen een sterke, solide en duurzame vloer. De vloerplanken zijn behandeld met het precieze productieproces van Silva Floors om een ​​zeer eigentijdse vloer te creëren voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. De organische vormen zijn het resultaat van het oorspronkelijke gebruik en blijven zichtbaar na de behandeling van Silva Floors. Gecombineerd met de rijkdom aan kleuren en de onberispelijke afwerking, kunnen we een ​​zeer veelzijdig en toch uniek vloertype leveren.

• De Inside-collectie Collectie is verschillend van de Outside Collectie. De oorspronkelijk gebruikte plank werd aanvankelijk ontdaan van zijn toplaag en het resterende eiken parket vormt de kern van de Inside Collectie. De zaagsneden geven de planken een stoere uitstraling. De randen van de plank aan de buitenkant en de plank aan de binnenkant worden handmatig bewerkt met handschaven om een ​​robuuste en gedurfde look te creëren, die past bij het DNA van beide planken. Het totaalbeeld wordt bekomen door de natuurlijke structuur en het karakter van het hout, gecombineerd met de ervaren kleurprocessen van Silva Floors.

Shelf Inside

Invisible

SI4.10

Natural Tinted

Si4.20

Brown

Si4.30

Brown gray

SI4.40

Light gray

SI4.50

Vulcano

SI4.60

Shadow

SI4.70

Shelf Outside

Invisible

SO4.10

Natural Tinted

SO4.20

Brown

SO4.30

Brown Gray

SO4.40

Light Gray

SO4.50

Vulcano

SO4.60

Shadow

SO4.70

Range 5

Retro

In deze collectie vallen de planken binnen een beperkt kleurengamma en worden ze geleverd in grote afmetingen.

Zoals altijd onderscheiden de afmetingen dit type vloer van vergelijkbare vloeren. De vloerdelen worden geleverd met een breedte van 30 cm en dit benadrukt het aantal jaarringen dat op elke plank zichtbaar is. Ook de vloerdelen zijn beschikbaar in lengtes van 3 m of zelfs 6 m. Het wekt de illusie alsof je op een stevige, hoge boomstam loopt. De combinatie zorgt voor een rijke en karaktervolle uitstraling.

Invisible

RE5.10

Natural Tinted

RE5.20

Brown

RE5.30

Light Gray

RE5.40

Stone Gray

RE5.50